Де можна придбати продукти Доппельгерц?
Придбати нашу продукцію ви можете в аптечних мережах України офлайн так і онлайн. Також ви можете нашу продукцію на маркетплейсах та інтернет-магазинах у наших партнерів.
Якщо товар відсутній в тій чи іншій аптеці - достатньо попросити у аптекаря його замовити, зазвичай, товар доставляється на наступний день.
В деяких інтернет-аптеках можна забронювати товар із знижкою і забрати самостійно. На нашому сайті запропонована саме така послуга.
Чи безпечні харчові добавки?
Харчові добавки містять концентровані інгредієнти, що присутні в їжі або використовувалися протягом десятиліть, наприклад, у формі трав'яних таблеток. Обов'язковою умовою безпеки є дотримання виробником найвищих стандартів якості. Найкраще, якщо це – перевірена компанія з відомою маркою, яка працює згідно з фармацевтичним стандартом якості ВООЗ (GMP). Це означає, що виробництво перебуває під постійним контролем фармацевтичної інспекції, а якість та відповідність продукції специфікації перевіряються.
Чому препарати Доппельгерц містять такі високі дози вітамінів групи В і D?
Харчові добавки Доппельгерц актив містять велику кількість вітамінів групи В і D для того, щоб доповнити нормальний раціон цими елементами.
В результаті вживання очищених зернових продуктів, наприклад, білого борошна або білого рису, ми постачаємо в організм меншу кількість вітамінів групи В. Дефіцит може виникати також при безглютеновій дієті або інших дієтах, котрі виключають вживання певних складових харчування. Широке використання антибіотиків додатково призводить до виснаження корисної для здоров'я кишкової флори, а у літніх людей часто спостерігається більш слабке засвоєння певних вітамінів. Іншим прикладом є вітамін D, який виробляється в шкірі під впливом ультрафіолетових променів в сонячні дні. В нашій географічній зоні і при загальному застосуванні УФ-фільтрів рекомендується постачання вітаміну D протягом всього року у вигляді харчових добавок в дозах не менше 2000 од. для дорослих і 800 од. для дітей.
Застосування вітамінів групи В безпечне, а у випадку їх надлишку в організмі вони легко і швидко виводяться з сечею. Тому на практиці не існує ризику їх передозування. Обережно повинні ставитись до їх вживання лише люди з серйозними захворюваннями нирок – в цьому випадку рекомендується консультація лікаря.
Чи можна використовувати кілька препаратів Доппельгерц одночасно?
Як правило, не рекомендується застосовувати більше 2-3 препаратів одночасно, так само як і прийом медичних препаратів, якщо тільки вони не рекомендовані лікарем або професійним дієтологом. Під час застосування декількох харчових добавок одночасно слід звернути особливу увагу на те, щоб не поєднувались препарати, котрі містять однакові вітаміни і мінерали. Найбільшу увагу слід звернути на вітамін А, залізо, мідь, цинк, марганець і селен: їхня загальна доза, як правило, не повинна перевищувати 100% RWS, тобто рекомендованої дози споживання, при цьому слід також враховувати типові продукти, які ми вживаємо регулярно, наприклад, печінку, що містить великі дози заліза, міді та вітаміну А.
У мене проблема з ковтанням капсул
Ми прагнемо, щоб наші препарати дійсно містили ефективні дози трав і поживних речовин. Тому наші капсули і таблетки іноді мають досить великі розміри. Це особливо важливо для людей похилого віку або чутливих людей, які можуть мати проблеми з їх ковтанням. З огляду на це наші таблетки зазвичай мають так званий рівець, що дозволяє розламувати їх навпіл. На жаль, деякі інгредієнти дуже важко "запакувати" в таблетку: це стосується, наприклад, риб'ячого жиру – його зазвичай виробляють у вигляді желатинових капсул. У випадку проблем з ковтанням пропонуємо ковтати капсулу разом із столовою ложкою йогурту або гомогенізованим сирком: досить покласти капсулу на столову ложку йогурту і проковтнути, не розкушуючи. Густа оксамитова текстура йогурту запобігає неприємним відчуттям під час ковтання. Інше, дещо нестандартне рішення, - це залишити капсулу на півгодини в невеликій кількості теплої води. Після цього капсула стане м'якою, і її легше проковтнути, запиваючи водою.
Коли з'являється підвищена потреба у вітамінах і мінералах?
Організм збільшує свою потребу в поживних речовинах, передусім, у вітамінах і мінералах під час росту дітей, вагітності, лактаці, під час відновлення після переломів. Підвищена потреба виникає також у результаті стресу, фізичних навантажень (наприклад, спорту), а також в умовах так званого окислювального стресу, наприклад, при діабеті, під час вживання стимуляторів: алкоголь, нікотин.
Що таке харчові добавки?
Харчові добавки - це концентроване джерело вітамінів, мінералів або інших речовин з поживною чи фізіологічною дією. Це означає, що інгредієнти, котрі містяться в їжі, в добавці мають концентровану форму, визначену потребами здоров'я. Харчові добавки мають легку форму, що дозволяє їх дозувати, наприклад, капсули, таблетки, пастилки або желе, порошок (в саше чи контейнері), рідина в пляшці або флаконі, шипучі таблетки. Їх завдання - доповнити раціон, який з певних причин не містить поживних елементів в достатній кількості, або ж збільшити запаси корисного елемента, який допомагає гомеостазу організму.
Тому основним призначенням харчової добавки є доповнення нормального раціону.
Кожна харчова добавка перед виходом на ринок повинна бути зареєстрована в Головній санітарній інспекції (ГСІ). Заява на реєстрацію повинна містити детальну інформацію щодо складу продукту, дані виробника, зразок упаковки та сертифікати. Якщо харчова добавка не була зареєстрована в ГСІ, це означає, що вона з’явилася на ринку незаконно.
Коли нам може знадобитися більша кількість поживних речовин?
Існує багато ситуацій, коли організм збільшує потребу у вітамінах, мінеральних солях та інших елементах, таких як антиоксиданти чи рослинні біофлавоноїди. Наприклад, в умовах стресу, інтенсивної розумової або фізичої праці. Під час іспитів, занять спортом, інших фізичних та психічних навантажень, організму потрібна допомога.
Якщо ви споживаєте переважно оброблену їжу. Наприклад, продукти із білого борошна, копченості, гарячі страви, десерти і солодощі, будь-який технологічний процес, чи то кип’ятіння, чи консервування, позбавляє їжу частини поживних речовин.
Тривале зберігання, навіть в морозильній камері, може знизити вміст вітамінів в продукті. Рослинні олії, в свою чергу, піддаються окисленню під впливом світла, тому зберігання у звичайній пляшці на полиці швидко позбавляє їх здорових ненасичених кислот. Особливо чутливі лляна та оливкова олії.
Надмірне споживання алкоголю, сигарет та інших стимуляторів, вплив забрудненого навколишнього середовища та праця в шкідливих умовах також сприяють браку вітамінів.
Краще уникати сонця та використовувати сонцезахисні креми, втім за браку сонячної погоди, проживаючи своє життя в офісах, ми потребуємо додатково вітаміну D, і не лише взимку, а протягом усього року. Вітамін D синтезується в шкірі під впливом сонця, його важко в належній дозі отримати з їжею.
В період вагітності і грудного вигодовування значно зростає потреба, наприклад, в кальції, залізі і жирних кислотах (DHA), необхідних для швидкого розвитку плоду.
Постменопаузальний період - підвищена потреба в кальції, магнії, вітамінах D і K.
Веганська, безглютенова, безмолочна або вегетаріанська дієта – особливо перші дві дієти вимагають вживання достатньої кількості вітамінів групи B (наприклад, В12), а також кальцію та заліза.
Люди похилого віку мають кілька факторів, які можуть легко призвести до харчового дефіциту або анемії:
- зниження апетиту;
- порушена робота кишечника та/або порушена кишкова флора, що зменшує всмоктування поживних речовин у кишечнику, наприклад, вітаміну В12 та заліза;
- захворювання, що впливають на обмін речовин та засвоєння поживних речовин (наприклад, захворювання нирок, шлунково-кишкові захворювання, стоматологічні проблеми);
- тривале вживання ліків, які можуть порушити засвоєння поживних речовин або прискорити їх виведення з організму (наприклад, деякі ліки від гіпертонії збільшують сечовиділення).