Сучасні умови життя, сповнені стресів і нервових зривів, промислово оброблені харчові продукти з безліччю штучних добавок іта вживання лікарських препаратів порушують регулювання роботи шлунково-кишкового тракту. Для підтримки балансу кишкової флори необхідне регулярне використання пробіотичних бактерій, зазвичай молочнокислих бактерій.
Здоровий шлунок дає вам більше життєвої енергії
Без сумніву, ви добре знаєте це відчуття. Важко нормально функціонувати, коли живіт вимагає вашої постійної уваги, або турбує здуття живота, гази чи запор. Такі проблеми часто є результатом дисбалансу мікрофлори кишечника.
Синдром подразненого кишечника - це захворювання шлунково-кишкового тракту функціонального характеру, що характеризується такими симптомами як біль в животі, судоми, гази і відрижка, діарея та закрепи. Патогенез синдрому подразненого кишечника невідомий, проте виникнення захворювання може бути пов'язане з дисбалансом бактеріальної мікрофлори. Згідно з дослідженнями, поширеність синдрому подразненого кишечника серед дорослого населення становить 15-20%, і це захворювання частіше вражає жінок, ніж чоловіків.
Наукові дослідження
У дослідженні клініки Maйo Університету Північної Дакоти за допомогою тієї ж суміші бактерій, що використовується в ліках для подразненого кишечника, вдалося зменшити біль в животі та здуття у 85% пацієнтів, а проноси і запори у 90% випадків. Ефективним результатом вважалося зниження симптомів щонайменше на 50% за шкалою від 1 до 10.
8 здорових рекомендацій для здорового кишечника
- Купуйте якомога менше продуктів з високим ступенем переробки, що містять значну кількість додаткових речовин, регулярне вживання яких може порушити моторику кишечника.
- Їжте в ресторанах, котрі гарантують високу якість - в барах і закусочних часто використовують соду, яка при регулярному споживанні не сприяє роботі кишечника.
- Їжте овочі та фрукти під час кожного прийому їжі, не менше 0,5 кг на день.
- Їжте крупи і коричневий рис, а також макарони та хліб з цільної пшениці.
- Обмежте споживання готових тортів і тістечок, батончиків, шоколаду з начинкою і підсолоджених напоїв.
- Уникайте низькоякісного маргарину і жирного копченого м'яса.
- Вибирайте сезонні, місцеві продукти - це забезпечує різноманітне і здорове харчування.
- Пийте велику кількість води або чаю.
- Виконуйте фізичні вправи не менш ніж 3 рази на тиждень.
- Опануйте розслаблюючі вправи, наприклад, дихальні вправи або розслаблення за методом Шульца.